DUBAI. HOOGSTE, GROOTSTE, GELIKTSTE…

REDENEN BEZOEK DUBAI:

-verkenning setting roman ZAND – YES! :)

-peilbezoek Gold Souk voor Museum Volkenkunde. De souk wordt grotendeels gerund door Indiërs, de gouden sieraden worden en masse gemaakt in India en vanuit hier in bulk doorverkocht aan handelaren uit de rest van de wereld.

-naar de tandarts: gebroken kies laten maken

– dagje strand

Afijn, ik heb even geen puf voor een lap tekst (zoals ik schreef over CAIRO) want ben inmiddels begonnen aan ZAND. Eerste regels in de laptop! Plot begint zich te ontvouwen. Daarom mijn tweets van 15 tot en met 20 oktober (plus complementary comments & fotos):

TWEETS 15 – 20 oktober 2012

15 okt

Geland in… Dubai! Lege hotels. En Indiërs die ze bouwen, Indiërs die ze schoonmaken en Indiërs die ze voorzien van IT

16 okt

Achter de glimmende skyline het ‘echte’ leven: werklieden uit India, Pakistan, Libanon, Nigeria, Filippijnen..

16 okt

En enige frustatie… Och..

17 okt

Verrassend. Kom net van een hyperemotionele Baptist Church dienst: zingen, huilen, bidden alles erop & eraan in mijn hotel. Nigerianen brengen leven in de brouwerij.

De Afrikaanse dames op straat zijn een verademing. Tussen alle strikte benauwende, beklemmende regels, dunne bleke Russinnen en de burkavrouwen door, deinen ze gemoedelijk en zelfverzekerd door de straten. Aan alle kanten puilt hun vlees uit de strakke topjes en leggings. Voor zover ik zag, nam niemand er aanstoot aan.

17 okt

Mona Lisa in Dubai… Grapje van een Indiase verkoper. :)

18 okt

Volg @migrantrights om te zien wat er aan de andere kant van de glimmende Arabische jetset gebeurt

18 okt

Ik zag een vrouw in burka in spiegel kijken of mascara wel goed zat/ofwel checkte of ze exposure had, dat kan ook. Haar man maakte de barbeque aan. Ze waren met z’n tweetjes, hij zat met de rug naar haar toe. #park #Dubai #knus

18 okt

Verder vreemde mix: vrouwen met kleren&al het water in en andere dames in bikini ernaast, mannen met blote dikke pensen alom

18 okt

Een geheime datingscene? Jongens op jetski pikten op bepaald punt van het park Arabische meiden (1 in burka) op van de waterkant om stukje mee te racen

18 okt

Even plagen ;)

19 okt

Uitzicht vanuit t Hoogste gebouw ter wereld, 828 meter: Burj Khalifa, genoemd naar de sjeik van Abu Dhabi, omdat hij bankroet Dubai financieel te hulp moest komen. Dus de toren staat symbool voor… juist: Hoogmoed.
En een perverse reminder aan al die Pakistaanse, Indiase, Soedanese etc. arbeiders die zich vaak letterlijk (voor no pay) te pletter moesten werken.

19 okt
Topdagje volksvermaak in Dubai, nr 1, is The Mall natuurlijk. Hartje woestijn, money talks, dus daar kun je schaatsen…

19 okt

…vissen kijken..

19 okt

Maar t grootste vermaak waren de fonteinen: Hoe ging t ook alweer: Brood en spelen?

19 okt

Ik raak gewend aan burka’s om me heen. Pittige meiden die de paskamer van de Zara bezet houden (terwijl de Filippijnse nanny op het kind past).

19 okt

‘Smile!’ Hij zei t echt!!

Ik zag dat ze t vervolgens deed (haar ogen sprankelden). Giechelend jong stel, hand in hand. Verliefd op huwelijksreis, zo zag het eruit.

DUBAI. HOOGSTE, GROOTSTE, GELIKTSTE…

20-10-12

DUBAI.

Hoogmoed komt ten….

Hiernaast: lokale topattractie. Fontein Down Town.

20 okt

Ik waag het erop, beter dan nog langer wachten.. Zojuist een afspraak gemaakt bij een Dubai tandarts. Kon morgenvroeg gelijk komen.. :S #afgebrokenkies #duim-voor-snel-en-pijnloos

TO BE CONTINUED…

error: Content is protected !!
Share This