BREAK

In Kanyakumari, waar de de Bengaalse, Indiase en Arabische zee onder het wakende diamanten oog van godin Devi samenstromen, kwam ik na een intensieve tocht op zoek naar de laatste traditionele tempelsmeden (gevonden, later meer daarover) en een vreemd gesprek met de vrouwenpolitie (dito) niet verder dan naar de zee staren.

Er zat niet anders op. Tijd voor een break. En goh, heel toevallig stond Kerala op het menu.

Al jaloers?

Ik heb enkele prachtige sieraden kunnen aankopen bij oude juweliershuizen, zoals Gem Palace en Suranas. Deze huizen leverden generaties lang aan de Mogol- en Rajputkoningshuizen, nu aan iedereen die het kan betalen.

Ik heb ook enkele stukken verworven bij een modern juweliershuis, gerund door twee kunsthistorici, Amrapali. Ik heb de stukken geselecteerd op achtergrondverhaal, vakmanschap en fijne afwerking. Zoals deze: Kundan armband van 22karaats goud, gezet met diamant en afgewerkt met 24karaat goud. Het secuur aangebrachte roze emaille getuigt van vakwerk.

En gisteren heb ik op de valreep enkele Rajput huwelijksjurken besteld. Ik heb ze moeten passen, want ze moeten nog in elkaar gestikt worden en dat was best eng voor iemand die zich niet zo kan vinden in het prinsesse-/bruidsplaatje.

error: Content is protected !!
Share This